Reconditionarea si aducerea la viata a parchetului natural din lemn masiv
Reconditionam parchet vechi de sute de ani , aducem la viata si redam culoarea naturala chiar si celui mai innegrit parchet, utilizam produse profesionale de chituire, grunduire, lacuire sau baituire, pentru a reda frumuseatea naturala si deosebita a parchetului din lemn masiv.
O podea din lemn masiv poate fi atractia principala intr-o locuinta. Nu e vorba doar de un trend de decor, ci de un material versatil si durabil care ofera confort si eleganta. Dar este important ca parchetul sa fie ingrijit si intretinut corect, pentru a te bucura de el cat mai mult timp.
Multi prefera parchetul din lemn din cauza ca transferul termic este scazut, este un bun izolator fonic si este un material care rezista la uzura indelungata. In cazul parchetului masiv, poti sa ii prelungesti durata de viata prin intretinere si reconditionare corecta. Un astfel de parchet va rezista peste generatii si va avea nevoie de cateva lucrari usoare de slefuire si lacuire.
Daca ai acasa o podea din lemn masiv care prezinta uzura sau crapaturi, o poti reconditiona ca sa te poti bucura de confort in continuare. Atunci cand exista crapaturi sau zgarieturi in stratul de lac, parchetul poate absorbi umezeala si se poate umfla. In timp acesta se poate deteriora complet, mai ales in portiunile cu trafic intens.
1.Raschetarea parchetului
Raschetarea este operatiunea prin care se indeparteaza stratul deteriorat de lac si a unui strat subtire din lemnul parchetului. O podea din lemn masiv va rezista la multiple raschetari fara probleme, insa atentie la cea stratificata. In functie de calitatea furnirului, cea mai groasa va rezista la 2, 3 raschetari pe cand una subtire doar la una.
2.Chituirea parchetului
Se amesteca praful rezultat in urma slefuirii cu chitul si se aplica pe toata suprafata parchetului
3.Grunduirea parchetului
Se aplica un strat de grund cu un trafalet sau o pensula si se lasa sa se usuce complet. Acesta are rolul de amorsa si ajuta lacul sa se distribuie uniform.
4. Lacuirea Parchetului
Se pot da mai multe straturi in functie de cat de afectat a fost parchetul. Se recomanda lacurile pe baza de apa, ecologice si fara miros. Pot fi in trei variante de luciu:mat,semimat sau lucios.
Reconditionare
[caption id="attachment_5167" align="alignnone" width="600"] Citeste mai mult...