close

Contact rapid

Ab cupiditate doloremque eligendi necessitatibus omnis.

close

Formular cerere ofertă

DAX- Totul despre parchet. Din 1992.

    Nume (obligatoriu)
    E-mail (obligatoriu)
    Telefon (obligatoriu)
    Observații

    Rașchetare parchet

    Recondiționarea parchetului

    Recondiționam parchet vechi de sute de ani, aducem la viată și redăm culoarea naturală chiar și celui mai înnegrit parchet, utilizăm produse profesionale de chituire, grunduire, lăcuire sau băițuire, pentru a reda frumusețea naturală și deosebită a parchetului din lemn masiv.

    O podea din lemn masiv poate fi atracția principala într-o locuință. Nu e vorba doar de un trend de decor, ci de un material versatil și durabil care oferă confort și eleganță. Dar este important ca parchetul sa fie îngrijit și întreținut corect, pentru a vă bucura de el cât mai mult timp.

    Parchetul din lemn este preferat deoarece are un transfer termic scăzut, este un bun izolator fonic și este un material care rezistă la uzura îndelungată. În cazul parchetului masiv, durata de viată poate fi prelungită prin întreținere și recondiționare corectă. Un astfel de parchet va rezista peste generații și va avea nevoie de câteva lucrări ușoare de șlefuire și lăcuire.

    Daca ai acasă o podea din lemn masiv care prezinta uzură sau crăpături, o poți recondiționa ca sa vă puteți bucura de confort în continuare. Atunci când exista crăpături sau zgârieturi în stratul de lac, parchetul poate absorbi umezeala și se poate umfla. În timp acesta se poate deteriora complet, mai ales în porțiunile cu trafic intens.

    Etape pentru recondiționare

    1. Rașchetare
    Rașchetarea este operațiunea prin care se îndepărtează stratul deteriorat de lac și a unui strat subțire din lemnul parchetului. O podea din lemn masiv va rezista la multiple rașchetări fără probleme, însă atenție la cea stratificata. In funcție de calitatea furnirului, cea mai groasa va rezista la 2-3 rașchetări, pe când o podea subțire doar la una.

    2. Chituire
    Se amestecă praful rezultat în urma șlefuirii cu chitul și se aplică pe toata suprafața parchetului.

    3. Grunduire
    Se aplică un strat de grund cu un trafalet sau o pensulă și se lasă să se usuce complet. Acesta are rolul de amorsa și ajuta lacul să se distribuie uniform.

    4. Lăcuire
    Se pot aplica mai multe straturi de lac în funcție de cat de afectat a fost parchetul. Se recomandă lacurile pe bază de apă, ecologice și fără miros. Lacurile pot fi în trei variante de luciu: mat, semimat sau lucios.

    Contact Icon
    expand_less